فریدون عباسی با اشاره به آغاز غنی سازی ۶۰ درصد اورانیوم در فردو بیان کرد: ایران تا به امروز خیلی مراعات حال طرفهای غربی را کرده است. به دلیل اختلاف سلیقههایی که در داخل کشور وجود دارد، برخی معتقد هستند که میتوان از طریق گفتوگو با سه کشور غربی و آمریکا به نتیجه رسید و این مشی را سالها ادامه دادند. از سال ۸۲ تا ۸۴ نیز با این جریان فکری در داخل مواجه بودیم و همین جریان از ۹۲ تا ۱۴۰۰ نیز دولت را در دست گرفت و نهایتا منجر به تعهدات ایران در برجام به کشور های مقابل شد. اما برجام نیز نتوانست مشکلی از کشور حل کند. زیاده خواهیهای غربیها هیچگاه تمامی ندارد. این زیادهخواهیها نه تنها در سالهای دهه ۸۰ تمام نشد و آنها به تعهدات خود عمل نکردند؛ بلکه روز به روز شدت را بیشتر کردند و قطعنامه شورای امنیت را نیز برای کشور به ارمغان آورد.
جمهوری اسلامی مسیر مقاومت را پیش گرفته است
وی در ادامه اظهار کرد: امروز هم ما دیدیم در هشت سالی که دولت قبلی سر کار بود هیچ گاه امتیازی به ایران داده نشد علی رغم اینکه ما عقب نشینی زیادی داشته و دستاوردهای علمی و فنی کشور را یا کنار گذاشته و یا از بین بردیم. حتی شهید نیز در حوزه هسته ای تقدیم کردیم. امروز بهتر است جمهوری اسلامی سیاست مقاومت را پیش گرفته و توانمندی های خود را نشان دهد. در کنار پرتاب ماهواره، مسیر بالا بردن میزان غنی سازی اورانیوم باید طی شود. طرف ها غربی بر بالا بردن غنی سازی اورانیوم حساس هستند چراکه غنی سازی نشان اقتدار کشور و عزم ما برای حفظ دستاوردهای هستهای است.
حد توقفی برای غنیسازی وجود ندارد
نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: زمانی که یک کشور به غنی سازی دست پیدا می کند دیگر حد توقفی برای آن نیست. از نظر علمی و فنی زمانی که غنی سازی به ۲۰ درصد رسید دیگر تا ۱۰۰ درصد هم میتواند پیش برود. غنی سازی ۶۰ درصد اورانیوم جبران آن چیزهایی را میکند که ما قبلا از دست دادیم. با آغاز غنی سازی ۶۰ درصدی اورانیوم ما به جای قبلی خود باز میگردیم و طرفهای غربی نیز پیام لازم را دریافت میکنند، اما ما برای ساخت راکتورهای تحقیقاتی نیاز به اورانیوم با غنای بالا داریم و این جبران کننده چیزی است که قبلا از دست دادیم. با وعدههایی که به ما دادند دولت قبلی سعی کرد تا تکالیف اضافه ای را انجام دهد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟